Deze salade zet je in een handomdraai op tafel. Met een pak garnalen in de vriezer is het een perfect gerecht om op te dienen als je onverwacht bezoek krijgt.
Voorbereiding: 10 minuten
Voor: 2 hoofd- of 4 voorgerechten
Dipsaus met citroengras en chilipeper
Vermeng 3 theelepels fijngesneden citroengras, 125 ml zoete chilisaus, 4 eetlepels water, 2 eetlepels vissaus, 2 fijngehakte kaffirlimoenbladeren (zonder nerf) of de fijngeraspte schil van 1 limoen, 2 eetlepels limoensap, 2 uitgeperste tenen knoflook en 2 theelepels fijngehakte verse gember. Deze saus is een week houdbaar in de koelkast. Genoeg voor 250 ml.
Ingredients:
- 250 g brede rijstnoedels
- 250 g garnalen, gepeld en zonder darmkanaal
- 1 theelepel druivenpitolie, rijstolie of andere neutrale olie
- 1 eetlepel fijngeraspte gember
- 2 lente-uien, in dunne ringen
- 2 eetlepels gehakte verse koriander
- 100 g geroosterde pinda's, grof gehakt
- 100 g geroosterde pinda's, grof gehakt