Foto’s en verhalen

Hallo Team Annabel Langbein,

Een tijdje terug heb ik Simple Pleasures van Annabel Langbein thuisgestuurd gekregen voor het project van de Fresh Food Fanclub om het boek te reviewen aan de hand van een eetfeestje.

Afgelopen donderdag heb ik het eetfeestje georganiseerd voor 7 gasten. Ik vond het ontzettend lastig kiezen wat ik allemaal zou maken, want er staat zoveel lekkers in Simple Pleasures. Uiteindelijk is het een geweldig lekker menu geworden met leuke gerechten. Om er echt een eetfeestje van te maken maakte ik zelf een menu- en wijnkaart.

EetfeestjeWijnkaart EetfeestjeMenu Eetfeestje2 Eetfeestje1

Alle recepten waren nieuw voor mij (ik had nog nooit Marokkaans of Turks gekookt), dus dat maakte het extra leuk om het kookboek uit te proberen. Leuk ook om zelf limoncello te maken. Alle gasten waren super enthousiast over de gerechten en het boek! Iedereen wilde graag de recepten en kan niet wachten tot het boek uitkomt. Een geslaagde avond dus.

Eetfeestje7 Eetfeestje6 Eetfeestje4 Eetfeestje5

Ik heb er op mijn foodblog ook een artikel over geschreven dat vandaag online staat,

Ik ben super enthousiast over het kookboek. Echt zo’n leuke en originele manier om een kookboek te reviewen. Ik doe dan ook graag mee met de loting om een meter kookboeken te winnen en nog heel veel meer eetfeestjes te organiseren (met een meter aan kookboeken ben je wel even zoet, haha). Ik zal nog even de vragen beantwoorden op seizoenskok.nl.

Eetfeestje8 Eetfeestje3

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. En nogmaals bedankt dat ik het boek mocht reviewen!

Groeten,

Maura

Hallo allemaal,

Mijn eetfeestje was meer dan fantastisch! Er waren ruim 30 mensen. Mijn blogpost online op www.es-factory.nl/blog.

Esmee1Esmee2Esmee3

Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite!

Hartelijk groet,

Esmée

Ingezonden foto’s door Inge Bloemen Verhofstad

Inge Bloemen Verhofstad4 Inge Bloemen Verhofstad3 Inge Bloemen Verhofstad2 Inge Bloemen Verhofstad1

Inge Bloemen Verhofstad

Beste Team Annabel Langbein Nederland

Allereerst onwijs bedankt voor het toesturen van het kookboek. Ik heb er zelf ook een feestje van gemaakt en heb er echt oprecht van genoten.

Uiteraard heb ik veel online en offline promotie voor het boek gemaakt. Dat is het boek helemaal waard; hieronder ook een overzicht en uiteraard een recensie over het eetfeestje.

Recensie Eetfeestje

Als een van de eersten ben ik  de trotse eigenaresse van het nieuwe boek van Annabel Langbein ´Simple Pleasures´. Met veel plezier heb ik afgelopen zaterdag een #eetfeestje georganiseerd voor 10 vrienden om het receptuur van Annabel uit te proberen. Vanaf 5 september in de winkels te verkrijgen en oprecht een aanrader.

De foto´s in het boek deden me al smullen, waarna ik de keuken in ben gedoken en verrukkelijke gerechten op tafel heb weten te zetten.

Een tafel vol gemêleerd glaswerk, het geërfde serviesgoed van mijn oma en het bijelkaar geraapte  bestek, maakten er een prachtige tafel van.  Voor 10 personen heb ik niet standaard een heel serviesgoed in de kast staan, maar niemand die daar naar om keek.  Met de gerechten van Annabel Langbein wist ik al snel de show  te stelen.

Marjolein Goedhardt7 Marjolein Goedhardt6  Marjolein Goedhardt5

Ik begon met een fleurig en gekleurde aperitief. De zonnige worteldip, olijf tapenade, feta en geroosterde paprikaschuitjes is eenvoudig en  opende de avond op gepaste wijze.

Manlief werd ingezet om het voorgerecht op de BBQ te grillen al voldeed een grilpan uiteraard ook. Maar zo had hij ook een beetje zijn aandeel in de avond.  De spiesjes met garnalen, Haloumi en Courgette werden aan tafel opgediend.  Dit smaakte zo goed dat ik voornemens ben om zeer snel de Haloumi zelf te maken.

Er is niets leuker dan alles uit de kast te halen waardoor ik koos voor een variëteit op het bord als hoofdgerecht. De aardappelrösti, gesmoorde venkel met citroen en de razendsnelle Pesto Zalm was subliem. Alle borden waren leeg, nog net niet afgelikt. Scheelt weer, want het fragiele ouderwetse serviesgoed mag niet in de vaatwasser.

Als kok ben je zelf aardig druk in de weer. Om na het hoofdgerecht relaxed te blijven, was de fluweelzachte citroentaart al ´ready to serve´.  Ik kon het echter niet laten om ook de chocolade liefhebbers te bedienen. (lees….mijzelf) Als extraatje maakte ik er de gesmolten chocoladepotjes bij. Je zult het zelf merken als je met het boek in de weer gaat..…je wilt alles uitproberen.

Als klap op de vuurpijl serveerde ik de eigengemaakte Limoncello.  Nooit geweten dat dit zo eenvoudig zelf te maken is. We waanden ons in Italië, want de geur was niet te missen. Als je de glaasjes in de vriezer zet voelt het drankje extra koud aan.

Marjolein Goedhardt1 Marjolein Goedhardt4 Marjolein Goedhardt2Marjolein Goedhardt3

Ik had heel veel blije gezichten aan tafel en daar doe je het voor . Samen aan tafel genieten van de heerlijke cadeautjes van de natuur zoals Annabel ook wel zegt. Ook wel een van de mooiste manieren om fijne herinneringen te creëren en het leven te vieren.

Ik ben ver over het budget gegaan, maar dat is het leuke van dit kookboek….morgen maak ik een eenpansgerecht  en overmorgen de Bangbang kipsalade . Die naam alleen al maakt me nieuwsgierig.

Ik plan snel een volgende datum in om weer een eetfeestje te organiseren voor een aantal lekkerbekken. Dat wordt  gegarandeerd weer een groots succes!

Wellicht tot horens

Vriendelijke groet

Marjolein goedhardt-Westerbaan

Het nieuwe kookboek van Annabel Langbein

Allereerst om te vermelden dat dit een heerlijk boek is om op je gemak de lekkerste recepten uit te zoeken en te proberen.

We hebben enkele recepten van Mvr. Langbein gebruikt voor een diner.

Anita Driehuis4 Anita Driehuis1 Anita Driehuis2 Anita Driehuis3

Als voorafje: Courgettebloemen met chèvre (blz. 44), kleine paprika gevuld met geitenkaas, Vijg met geitenkaas met port siroop. Geserveerd met rucola en Oost-Indische kers.

Als hoofdgerecht: Strandpaëlla (blz. 203). Geserveerd met knoflook stokbrood.

Als nagerecht: Fruitsalade met lavendelsiroop (blz. 301). Geserveerd met Kokos rijstepap.

Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen, er staan heerlijke recepten in en inderdaad heel makkelijk en snel te maken, zeker als je meerdere mensen uitnodig!

We hebben veel van te voren kunnen klaarmaken en hebben heerlijk met zijn allen zitten eten terwijl er nog maar enkele handelingen nodig waren om een gerecht af te maken.

Binnenkort maar snel weer wat vrienden uitnodigen om andere recepten uit te proberen.

Anita Driehuis

Hoi hoi,

Op 24 augustus heb ik mijn etentje gegeven en jeetje wat was dat een succes!! Ik heb de volgende dag meteen alles ingevuld op seizoenskok. Zelfs heb ik wat tweets terug gehad van seizoenskok en van Annabel zelf, hoe leuk is dat!! Kortom we hebben met 8 volwassenen en 7 kids ontzettend genoten van het heerlijke eten, de heerlijke recepten en natuurlijk onze schatten van vrienden die zich op hadden geworpen als proefkonijn 😉

Mocht er in de toekomst nog iets te testen vallen dan hou ik me zwaar aanbevolen 🙂

Bijgaand wat foto’s van de avond.

EsthervanOorschot-2 EsthervanOorschot-1

Hartelijke groet,

Esther van Oirschot

Dag Fresh Food Fanclub,

Naar aanleiding van het kookboek van Annabel Langbein heb ik op 27 augustus 2013 een eetfeestje in elkaar gezet voor 9 vrouwen die allemaal door middel van mij met elkaar verbonden zijn.

Het was echt een feestje geworden. De dames droegen een hoedje met groenten erop vastgemaakt, de een nog mooier dan de ander, zie foto’s. Een mooi gedicht erbij, echt geweldig! De tafel mooi gedekt.

Marga van Doorn-1 Marga van Doorn4 Marga van Doorn6

Wat hebben we gegeten:

spiesjes met garnalen, schapenfeta en courgette. Ik kon niet aan de haloumi komen

razendsnelle pestozalm, aardappelrösti, sperziebonen

tarte tatin met appel en ahornsiroop met een bol vanille roomijs.

Marga van Doorn5 Marga van Doorn3 Marga van Doorn2

Het eten was heerlijk , goed en makkelijk klaar te maken. Boek is overzichtelijk, mooie foto’s.praktisch,recepten zijn niet ingewikkeld, korte tijd van voorbereiding.Wat ik uit mijn moestuin heb gebruikt. Waren courgettes,aardappels, tomaten en sperziebonen.

Ben erg blij met mijn kookboek en ga het zeker vaak gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Marga van Doorn

Hallo,

Bij dezen mijn bijdrage aan de Annabel Langbein-kookpromotie-extravanganza!

Afgelopen vrijdag had ik vrij, dus tijd genoeg voor een maaltijd uit dit nieuwe fijne kookboek. Ik houd van grote stukken gebraad, dus kon ik het Mexicaanse varkensdraadjesvlees (plus guacamole, tortilla’s, en bonen) niet laten liggen. Ik bestelde een varkenspoot van 5,5 kg bij de slager – zie foto. Na urenlang garen was ie heerlijk mals! Veel te veel was het, hoewel we er met zeven volwassenen en drie kinderen van hebben gegeten – zie foto (ik zit uiterst rechts). Maar drie dagen later was het nog steeds lekker, op de boterham.

Roger Abrahams2 Roger Abrahams1

Dus bedankt, succes met de verkoop en de groeten!

Roger Abrahams

Utrecht